Ga naar de inhoud
Home » Over mij

Over mij

Ik ben Marieke Vermeulen, 35 jaar en CHT-NL gecertificeerd handtherapeut. Lees hier wat dat betekent.

Profielfoto Marieke
Marieke Vermeulen

Mijn vooropleiding is Ergotherapie, welke ik afgerond heb in mei 2011. Al tijdens de opleiding werd snel duidelijk dat ik affiniteit had met het behandelen van hand- en polsproblemen. Ik zie sinds het afronden van de Ergotherapie opleiding mensen van jong tot oud, sporters en musici, bouwvakkers, kapsters, en iedereen voor wie de handen op welke manier dan ook belangrijk zijn in het dagelijks leven. Echter nam ik tussen 2011 en 2016 ook de reguliere ergotherapie vragen op zoals het aanmeten en afstellen van rolstoelen, adviseren over woningaanpassingen en hulpmiddelen, het geven van scootmobieltraining en trainen van ADL vaardigheden (zoals aankleden, wassen en eten).

In 2016 heb ik de opleiding Handtherapie (AOHT) afgerond bij Handtherapie Nederland. Sindsdien heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van hand- en polsproblemen. Door mijn werkervaring in een gespecialiseerde kliniek heb ik leren samenwerken met (plastisch) chirurgen en verschillende handoperaties mogen zien. Ik leerde veel over de fases van herstel van een gezond lichaam bij een verscheidenheid aan hand- en polsklachten, en weet nu op welke manier ik het natuurlijk herstel van het lichaam kan worden ondresteund.

Momenteel behandel ik 4 dagen in de week mensen met handklachten in een gezellige en modern ingerichte praktijkruimte bij Ergotherapie Leidsche Rijn in Vleuten, op 5 minuten fietsen van mijn huis. Mijn werk combineer ik met mijn gezin en verschillende sportmomenten in de week.