Ga naar de inhoud
Home » Nieuws

Nieuws

Op deze pagina vindt u recente ontwikkelingen binnen Handtherapie Utrecht, publicaties van artikelen, behaalde certificaten en gevolgde scholingen.

Mei 2024 – Groepsbehandeling artrose

Drukte! Het is even stil geweest op deze pagina; maar met een reden. De praktijk wordt overspoeld met nieuwe aanvragen voor ergo- en handtherapie. Voor de praktijk heel gunstig want er is altijd werk genoeg, maar met 4 volle dagen werken krijg ik het helaas niet voor elkaar om iedereen snel te kunnen plannen voor een intake.

Mede daarom wordt er nu een pilot gestart met groepsbehandelingen. Op 17 mei a.s. begin ik met een workshop ‘Artrose en gewrichtsbescherming’ voor 8 van mijn cliënten met artrose. Op deze manier kunnen nieuwe aanmeldingen weer sneller worden gepland. Wanneer dit voor iedereen een succes is gaan we er regelmatig mee aan de slag.

Januari 2023

Voor iedereen de beste wensen voor 2023! Wij gaan een bewogen jaar tegemoet. In de maanden januari en februari ben ik druk met het afronden en overdragen van mijn werkzaamheden aan collega’s binnen de praktijk en in het handtherapie netwerk. Hopelijk kan ik veel behandelingen met goed gevolg afronden zodat op 6 maart mijn zwangerschapsverlof kan beginnen. In april verwacht ik mijn tweede kindje; weer een jongetje! In mijn afwezigheid kunt u contact opnemen met een van de praktijken die ik heb beschreven in onderstaand document, om uw behandeling te starten.

Vanaf 10 juli ben ik weer aan het werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Tot dan!

September 2022 – Met het STAP budget mag ik de NLP opleiding doen!

Op 1 september zat heel werkend Nederland op de computer voor de aanvraag van het STAP-budget. Het is me gelukt om een aanvraag te doen voor het volgen van de opleiding NLP Essentials, een 3-daagse cursus welke in november en december gaat plaatsvinden. De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. Het zorgt er o.a. voor dat ik bewuster leer kiezen op welke wijze ik met mensen om mij heen communiceer, om o.a. betere resultaten in de therapie te kunnen bereiken. Uiteraard heb ik hier ook op persoonlijk vlak altijd baat bij. Ik heb er zin in!

Juni 2022 – Voorjaarssymposium “Peinzen over Pezen” in ’t Spant, Bussum

Vrijdag 17 juni werd door het NVHT (Nederlandse Vereniging HandTherapie) voor het eerst sinds corona een live symposium georganiseerd. Eindelijk konden we weer live netwerken, oud-collega’s ontmoeten en interessante lezingen bijwonen.

Presentatie van drs. Anita Dijksterhuis, AIOS plastische chirurgie, over de Evidence Based behandeling van een triggerfinger

Mei 2022 – Scholingsdag in Leuven “Onderzoek en behandeling van de Elleboog”

Op dinsdag 10 mei werd door fysiotherapeut Matthijs van Speybroeck een cursusdag inhoudelijk vormgegeven waarbij de anatomie, het onderzoek en de behandeling van de elleboog centraal stond. In gezelschap van kinesitherapeuten (zoals onze Zuiderburen fysiotherapeuten noemen) konden we volop op elkaar oefenen. Door deze informatie toe te passen in mijn dagelijkse praktijk hoop ik mijn cliënten beter te helpen wanneer de klachten zich niet alleen beperken tot hand- en polsproblematiek.

Certificaat Aanwezigheid POST-HBO scholing “Diagnostiek en behandeling van de Elleboog”

Maart 2022 – Online Scholing gepubliceerd

Volg de online training met korting!

Op deze website is het met korting mogelijk om een online scholing te volgen met 5 praktische video’s, gericht op het verbeteren van uw handkracht. Deze training is toegankelijk voor iedereen met een computer of smartphone. Weet u nog niet zeker of handtherapie iets voor u is? Dit kan een laagdrempelige kennismaking voor u zijn met mij als handtherapeut en de oefeningen die u ook in de handtherapie kunt verwachten. Werk intussen zelf thuis aan het verbeteren van uw handkracht om beter een sleutel om te draaien, een pot open te maken of uw stofzuiger vast te houden.

Deze scholing gratis volgen?

Als u bereid bent om een uitgebreide review achter te laten na het volgen van de online scholing kunt u contact opnemen met mij voor een speciale code om gratis de cursus te volgen! Uw mening wordt namelijk zeer gewaardeerd.

December 2021 – Behalen CHT-NL Certificaat

Dit jaar heb ik hard gewerkt om de herregistraties in het Kwaliteitsregister Paramedici (Ergotherapeut & Specialiteit Handtherapie) te behalen. Dit is met succes verlengd met als gevolg dat ik tot 2026 kwaliteitsgeregistreerd ben. Daarnaast is het me dit jaar gelukt om het CHT-NL certificaat te behalen. Lees hier meer over deze titel.

Marieke-Vermeulen-gecertificeerd-handtherapeut
Marieke Vermeulen, gecertificeerd Handtherapeut

Om aan de strenge eisen van certificering te voldoen, dient een therapeut:

  • 5 jaar werkervaring te hebben, waarvan minimaal 1500 uur als handtherapeut;
  • Aan te kunnen tonen uitgebreide relevante scholing te hebben gevolgd;
  • Een actieve bijdrage te hebben geleverd aan de verbetering van het vak handtherapie. Dit kan door het geven van presentaties, door publicaties in beroepsrelevante tijdschriften of door inzet binnen de NVHT (Nederlandse Vereniging HandTherapie).

Met een certificering laat een handtherapeut zien een gevorderd niveau van professionele kennis en ervaring te bezitten.

September 2021Publicatie artikel “Een pleidooi voor Handtherapie bij een Malletvinger” in Ergotherapie Magazine

Lees hieronder het hele artikel. Ik zie in de praktijk dat veel patiënten met een mallet vinger ‘bij toeval’ bij mij in behandeling komen, vaak op eigen initiatief. Terwijl de kans groot is dat het herstel niet optimaal is zonder de juiste begeleiding. Dank Jacqueline Leenders en Daan Wessing voor de feedback en de totstandkoming van het artikel! Ook dank aan Jan van Beijnhem ? voor de foto’s!