Ga naar de inhoud
Home » Online Handtherapie

Online Handtherapie

Dit jaar wordt voor het eerst handtherapie online aangeboden. Uiteraard is dit niet te vergelijken met 1-op-1 handtherapie in de fysieke praktijk, echter op deze manier wordt handtherapie een stuk laagdrempeliger waardoor mensen met handklachten eerder weten welk probleem er speelt. Op basis van de pijn en beperkingen kan er op afstand namelijk prima een inschatting worden gemaakt wat er aan de hand is. Door kleine aanpassingen te maken in het dagelijks leven kan in veel gevallen de pijn al een stuk minder worden en is (dat is mijn inschatting) vaak niet eens meer een fysieke behandeling noodzakelijk. Wanneer dit wel het geval is kan ik ook op afstand beoordelen of er indicatie is voor aanvullend onderzoek door een arts, en zal ik hier eerlijk advies over geven.

Andere voordelen van online handtherapie:

  • Je hoeft niet naar een praktijk toe te komen, dat scheelt reistijd / zoeken / vervoersproblemen
  • Je kunt de programma’s volgen op momenten dat het jou uitkomt, gewoon thuis op je tablet, telefoon of computer
  • De kans op een virale besmetting is 0%
  • Persoonlijk contact en aanbevelingen blijven altijd mogelijk

Wanneer je het aandurft om zelf te starten met handtherapie kun je hieronder het aanbod bekijken. Bij vragen of twijfel alvorens met een online programma te starten mag je uiteraard altijd eerst contact opnemen.


Duimbasis Artrose

Ben je tussen de 45 en 80 jaar oud en ervaar je langzaam toenemende pijn in de basis van je duim (richting je pols)? Neemt de pijn toe bij knijpbewegingen en heb je hier achteraf nog zeurend last van? Dan zou het online duimbasisprogramma wel wat voor jou kunnen zijn. Lees via onderstaande knop over de webinar die hierover wordt gegeven, of schrijf je in voor het online duimbasis programma.


Sterke handen & polsen

Heb je niet zozeer (pijn)klachten maar ervaar je dat je steeds minder kracht hebt in je handen? Dan zou je wellicht met een aantal hand- en polsoefeningen al zelf goed op weg geholpen kunnen worden. Onderstaande knop verwijst je naar een website waarin ik een mini cursus aanbied met meer dan 10 verschillende hand- en polsoefeningen. Hierin geef ik advies over de juiste uitgangshouding, oefenmaterialen en opbouw van oefeningen voor sterkere handen en polsen.